emBIO a lótartásban

«« Vissza

Az Effektiv Mikroorganizmusok (EM-BIO) által nyújtott előnyök a lótartásban

    - egészségesebb környezet,

    - a kellemetlen szagok megszűnnek,

    - kevesebb gyógyszerre van szükség,

    - erősödik az állatok immunrendszere,

    - súlygyarapodás,

    - jobb stressztűrő képesség, nyugodt állatok.

 

A lovak nagyon érzékeny állatok. Ennek megfelelően reagálnak az Effektív Mikroorganizmusokra. Nagyon hálásak a gondozott helyért, ha az istállót EM-BIO oldattal permetezzük be. Ezzel kellemes környezetet biztosíthatunk lovainknak, mivel az oldat megköti a kellemetlen szagokat, így az ammónia gáz nem kerül az állatok szemébe és orrába, távol tarja a legyeket, mérséklődik a porképződés.

Akár a többi emlősnél a mikroorganizmusoknak a bélbe és az emésztőrendszerbe kell kerülnie. Ezt a táplálékon, vagy a vízen keresztül juttathatjuk be az EM-BIO anyag alkalmazásával, mely az ausztriai

Bio Garancia Egyesület és a BIOKONTROLL Hungária Egyesület listáján is szerepel.

Az EM-BIO egy fermentált mikroorganizmusokat, gyógynövénykivonatokat tartalmazó, aromatikus, étvágynövelő takarmányadalék, amelyet számos országban nagy sikerrel alkalmaztak a takarmányozásban. Hatására állataink immunrendszere erősödik, bélrendszerük mikrobiális egyensúlya helyreáll, javul az étvágyuk, nyugodtabbá vállnak és a stressz tűrő képességük jelentősen megnövekszik.

Az EM-BIO mikroorganizmusai a nyílt sebre kijuttatva is gyorsan hatnak: az antioxidáns és betegséglenyomó hatásnak köszönhetően gyorsítják a seb gyógyulását és csökkentik az elfertőződés kockázatát.

Az EM-BIO biotermesztésben előállított, megerjesztett gyógynövények – mint a kömény, cickafark, ánizs, édeskömény, nyírfalevél, aranyvessző, rozmaring,

borsmenta, hibiszkuszgyökér, eperlevél,valamint a természetben szabadon fellelhető mikroorganizmusok, cukornádmelasszal és vízzel elkevert elegyéből áll össze.

 

 

 

 

 

 

Alkalmazás

Az istálló bepermetezése

Magasnyomású tisztítóval végzett alapos tisztításra 1:4-es hígítású EM-BIO + víz keveréket használjunk, gondosan lefedve vele a teljes felületet.

A továbbiakban: boxonként 1/8 l EM-BIO-t hígítás nélkül permetezővel, vagy ködképző géppel heti 2-3 alkalommal permetezzünk ki a boxfalakra, valamint a talajfelszínre (szalmára vagy faforgácsra). Ahova az állat rendszeresen ürít, vizel, valamivel többet juttassunk ki, ezáltal az ammónia megkötődik. Faforgács használata esetén is bővebben kell kijuttatnunk az anyagból, mert a forgács sok nedvességet felszív. A melegebb hónapokban az állatok nagyon kedvelik, ha 1:20-as hígítású EM-BIO oldattal lepermetezzük őket.

Az alom és a boxok kezelését a felülalmozás előtt végezzük el.

Az alomban lejátszódó rothadási folyamatok az EM-BIO kezelések hatására erjedéssé alakulnak át, így jelentősen csökken az állatokat irritáló ammónia képződés. Az alomban lejátszódó komposztálási folyamatok alacsony hőmérsékleten, 37C0-on történnek.

 

Az EM-BIO, ill. az EM-BIO Bokashi alkalmazása a lovaknál

Ivóvízbe keverve

40 liter ívó vízre számolva lovanként, 4cl EM-BIO szükséges naponta. Ez a mennyiség folyamatosan itatható. Keverési arány 1liter EM-BIO:1000 liter víz.

 

Takarmányba keverve

0,4-0,7% EM-BIO szárazanyag felvételre számítva (táp, széna, siló stb.); naponta kb. 60ml EM-BIO-t adagoljunk. Az EM-BIO antioxidáns tartalmának köszönhetően a ledarált gabona nem indul bomlásnak.

 

Stresszhelyzetben (szállítás, ellés, … stb.)

2 héttel előtte az EM-BIO mennyiség dupláját adjuk, ill. 0,5 kg EM-BIO Bokashi-t naponta.

 

Csikóknál:

Szülés után közvetlenül 2-3 ml EM-BIO-t adjunk be szájon át, a továbbiakban ugyanannyit naponta.

∙ a 2.héttől: 10 ml EM-BIO-t naponta, két adagra felosztva

∙ a 8.héttől: 20 ml EM-BIO-t naponta, két adagra felosztva

∙ A 3. hónaptól kezdve minden korosztálynak 40 ml

 

EM-BIO-t adjunk naponta, két adagra felosztva.

 

Sérülések kezelését

 

az EM-BIO hígítatlan oldatával végezzük.

A lábvégeket, a patákat hetente permetezzük le a tömény, hígítatlan oldattal.

 

 

 

 

Szeretném megrendelni a MIKROBIOVET terméket!



«« Vissza